سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
بنیاد اسلام، دوستی من و دوستی اهل بیتم است . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
 
امروز: یکشنبه 03 دی 23

گزارش کارآموزی شناخت موتورها در فنی و حرفه ای در 22 صفحه ورد قابل ویرایش
دسته بندی گزارش کارآموزی و کارورزی
فرمت فایل doc
حجم فایل 23 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 22
گزارش کارآموزی شناخت موتورها در فنی و حرفه ای

فروشنده فایل

کد کاربری 6017

گزارش کارآموزی شناخت موتورها در فنی و حرفه ای در 22 صفحه ورد قابل ویرایش


مقدمه :

سپاس بیکران خداوند بزرگ را سزاست که با خلق مخلوقات و هستی زمینه کاوش را پدید آورد آنکه علم بیکرانش قدرت بی انتهایش را ثابت می کند . البته ، فطرت انسانی برگرفته از پرتو ذات اقدس الهی ، کمال خود را شناختن در این عرصه می داند ، عرصه ای که انسان را از طریق دلایل و نشانه ها و شناخت ها و بررسی ها به قله های افتخار آگاهی از راز خلقت می رساند و طبق این دلایل عقلی بیش از پیش به خداوندی خدا پی می برد و در رسیدن به جوارش از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد ، پس آنکه علم آفرید به جوینده علم نیز ارزش می نهاد . او در واقع استفاده بزرگی است .استادی که در هر دهه یا قرن ، تجاربی در اختیار پویندگان علم قرار می دهد و با این کار زمینه را برای پویندگان نسل بعد فراهم می کند و این کار فراهم نمی شود مگر با تربیت اساتید با تجربه ، پس استاد در واقع همان علم الهای است .

برای ایجاد زمینه برای پیشرفت نسل های بعد ، پس بردانش پژوهان درک ارزش و اهمیت استاد زیرا پرودگار احترام ارزش علم را واجب کرده و همچین احترام و ارزش استاد علم آموز تقدیر و تشکر باکران خود را نثار الستادان عزیز و پویا و دلسوز می کنیم که در طی نیم ترم تحصیل در این دانشگاه از هیچ کوششی در راه رفع ابهامات و پیشرفت و ارائه علم آنچه در توان داشتند فروگذاری نکردند ، این نمایندگان علم الهی که بحق افق دیدیم را بیش از پیش وسعت دادند و در راه کسب علوم بطرز نخستین آوری حقیر را ترعیب کردند هم چنین تشکر می کنم از استاد عزیز کارآموزی جناب آقای مهندس آرامی که در واقع در زمینه تکامل و گردآوری و به نتیجه رساندن اندوخته ها و تجربه های دوران تحصیل دانشگاهی ام نقش ارزنده ای را ایفا نمودند ، هم چنین تشکر می کنم از سرپرست کارآموزی مرکز آموزش فنی و حرفه ای بروجن آقای رستگار که حقیقتاً در این مدت کارآموزی از همکاری و همیاری و توجیه فن دریغ نکردندو با عملکرد کار عملی در خارج از داشنگاهی فراهم آورند . و در نهایت از کلیه اساتید پرسنل زحمت کش محترم دانشگاه تقدیر و تشکر می نمایم .

کردن سر سیلندر و متعلقات جلوی موتور :

حجم بالای سر سیلندر در روی سر شمع سیلندر تور بودانی است که به شکل خاص طراحی شده تا چرخش سوخت بهتر صورت پذیرد و شمع را نزدیک وسط و سوپاپ قرار می دهند چون در وسط نمی توانند قرار دهند برای احتراق بهتر .

وسایل اندازه گیری : از میکرومتر برای اندازه گیری ژورنال ، دور یاتاقانها استفاده میکنند که چه مقدار دو پهن شده و میکرو متر دارای قطعه اندازه گیری می باشد که مثلاً 25 میلیمتر که اگر در دمای محیط که روی آن نوشته قرار دهیم ، هیچگونه تلرانس ندارد و آن را وسط میکرومتر قرار می دهیم در عدد 25/ روی میکرومتر باید درست قرار گیرد و نیفتد در غیر این صورت ،جغچغه را پشت آن را باز کرده و توسط آچار دو قطعه زیرپوسته درجه بندی را تنظیم می کنیم .

در پراید تسمه تایم واتر پمپ را نمی چرخاند چون عمر آن زیاد استkm/h 50000 و سایر قطعات مثلاً ترموستات و پمپ هیدرولیک را می چرخاند و قطر پولی که واتر مپپ را می چرخاند بزرگ است برای اینکه مقدار آبی که وارد موتور می شود باید در اندازه لازم مثلاُ جریان آب 3 متر بر ثانیه باشد ، اگر زیاد باشد و یا دمای بیرون مثلاً کم باشد زیاد از حد سرد شود جداره پیستون سرد شده و پیستون منبسط است و باعث پله ایشدن داخل سیلندر می شود و ترموستات را در تابستان نباید باز کنیم چون آب زیادی توسط واتر پمپ به داخل موتور (مدار آب) جریان پیدا می کند و زیاد از حد سرد می شود و بازده هم کم می شود . ولی در پژو 405 و 206و تویوتا جدید تسمه تایم واتر پمپ را هم
می چرخاند .
گزارش کار هفته سوم تاریخ 5و6و8/1/83

در موتور پژو مثلاً می گویند تسمه تایم 60000 km طول دارد باید در 60000 کیلومتر آن را عوض کنیم و اگر پاره شود واتر پمپ و ترموستات و سیستم سوخت رسانی هم از کار می افتد و اینکه بگویند موتورم داغ کرده در پژو درست نیست چون تا وقتی تسمه پروانه پاره نشود این اتفاق نمی افتد .

روش عملی محاسبه حجم سیلندر موتور پراید :

ارتفاع کورس h= 82 mm = 8/2 cm

d= قطر سیلندر =70/07 = 7/007 cm

Vc = 30cc = 30cm

Vs حجم جابجایی

Vt حجم کامل

حجم جابجایی یک سیلندر = Vs = d*h= 3/14/4*7/007 * 8/2=316044/4 cm

جابجایی 4 سیلندر Vs 316/04*4= 1264/16 cm

حجم کل یک سیلندر Vt=31604 +30=346/04 cn

حجم کل 4 سیلندر Vt =346/04* 4= 138/16 cm

Vc= 30*4=120cc

ضریب تراکم =

ضریب تراکم پراید قاعدتاً باید 1/8 باشد . و طبق محاسبه ضریب تراکم پیکان 1/ 5/7
می باشد .

جهت چرخش موتورها مثل پراید و سایر توسط کارخانه سازنده راست گرد است البته از جلو طرف پولی و پروانه که به موتور نگامی کنیم ولی دورمانه خودمان باید جهت چرخش آن را مشخص کنیم . فلایویل علاوه بر آنکه نیرو را ذخیره می کند به جهت چرخش نیز کمک می کند و جهت اولیه را دنده استارت برای فلایویل مشخص می کند . اگر محفظه احتراق دوده بگیرد ضریب تراکم کم می شود . اگر از بنزین بدون سرب استفاده کنیم یا سوپر چون عدد اکتان آن بالاست خاصیت خود اشتعالی آن پایین می آید و ضریب تراکم بالا می رود .

عدد ستان برای موتور دیزل است یعنی سوخت مناسب برای دیزل سوخت مناسب برای بنزین نیست و بالعکس . پس چون ضریب تراکم پراید بالاست سرعت آن نیز بیشتر است .
تابگیری سر سیلندر پراید و پیکان

حداکثر تاب سر سیلندر باید /05mm باشد و واشر سر سیلندر بعد از تراش آن باید عوض شود نشانه تراش خوردن سر سیلندر آن است که در موتور پراید روی واشر سر سیلندر چند تا برجستگی دارد که در هر بار یکی از آنها را پاره می کنند و در پیکان بغل آن روس سر سیلندر نشانه هایی می زنند .

برای تایم گیری موتور برای که برای این کار نشانه ای روی پلاستیکی که روی بدنه موتور نصب است و در کنار پولی سر میل لنگ است که نشانه سر پولی باید روبروی T یعنی 10 دورانی که روی لاستیکی حک شده قرار گیرد . در این صورت پیستون 1و 4 در نقطه مرگ بالا قرار دارند .

و در مرحله دوم باید نشانه سر بادامک که روی سر سیلندر است روبروی نشانه ای که به این صورت روی بدنه سر سیلندر قرار دارد قرار گیرد و در این لحظه موتور کاملاً تایم است .

گزارش کار هفته چهارم تاریخ 9و10و11 /3 /83

برای تایم پراید ابتدا تسمه تایم و پولی سر میل لنگ را باز کرده و با تسمه سفت کن پین در 2 مرحله از میل لنگ را تایم می کنیم و سپس مرحله 2 میل بادامک را تایم می کنیم .

برای تایم میل لنگ شمع 1 را بازکرده وقتی بالاآوردیم به محض اینکه کمپرس زیر دستمان حس کردیم علائم روی چرخدنده میل لنگ با روی بدنه که قبلاً شرح دادیم روبروی هم قرار می گیرند و در غیر این صورت باید بچرخانیم میل لنگ را تا تنظیم شوند سپس بوسیله مشاهده اسبکهای پیستون 4 وقتی گار در حال بسته شدن و دود در حال باز شدن است (در حد یک اشاره به هم دیگر ) آن وقت بادامک نیز تنظیم شده است و در غیر این صورت اگر علائم روی پولی میل لنگ با علائم بدنه روبروی هم نبود آنها را روبروی همدیگر قرار می دهیم .

برای تایم پیکان : علائم روی میل لنگ و بادامک را روبروی هم قرار می دهیم و پیستون 1 در نقطه مرگ بالا قرار می گیدر . وقتی آن را باز می کنیم اگر علائم نداشن بهتر است خودمان علائم بگذاریم .

تایم موتور پاساد :

چون میل بادامک سر سوپاپها ابتدا برای تایم بلوکه بالا را می چرخانیم تا پیستون 4 در نقطه مرگ بالا قیچی قرار گیرد علامت روی فلایویل که قرمز است روبروی علامت روی بدنه قرار گیرد ، سپس باید یک نقطه پشت چرخ دنده سر میل بادامک آن مماس بر سر سیلندر قرار گیرد و برای تایم بلوکه پایین سپس پولی سر میل لنگ که دارای علامت است را چرخانده تا یک علامت قرمز سر فلایویل روبروی علامت روی بدنه قرار گیرد .

تسمه سفت کن ان از نوع خارج از مرکز است .

ترتیب فیلر گیری سوپاپها :

برای این کار سیلندر 4 را در حالت قیچی قرار می دهیم و سوپاپهای سیلندر را فیلر می گیریم تمام سوپاپها را به همان ترتیب فیلر می گیریم و سپس سیلندر 4 رادر حالت قیچی قرار می دهیم و درب دلکو سر چکش برق را روبروی شمع شماره 1 و موافق عقربه های ساعت 3و 4و 2 به ترتیب وایر ها در سر دلکو قرار می دهیم هنگام تایم باید نشانه سر پولی میل لنگ برای آوانس استاتیک سمت چپ آخرین نشانه (نشانه دوم فرورفتگی دوم ) که 10 محسوب می شود روبروی بدنه موتور باشد تا آن زمان اوانس ان نیز تنظیم گردد و یک لامپ که یک سر آن قطر خروجی کویل و پشت ان را روی بدنه دلکو قرار می دهیم و دلکو به سمت راست می چرخانیم تا لامپ روشن شود در این صورت وقتی سر دلکو را بر می داریم می بینیم دهانه پلاتین که باز شده سر چکش برق روبروی شمع شماره یک نیست و درب دلکو را بسته و دلکو را به سمت چپ خلاف عقربه های ساعت می چرخانیم تا لامپ خامشو شود سپس دوباره موافق عقربه های ساعت به سمت راست کمی می چرخانیم همین که لامپ خواست روشن شود ان را برداشته و دلکو را سفت می کنیم و استارت می زیم هنگام روشن شدن موتور باید دیافراگم کاربراتور را چک کرده که بالا و پایین کند آگر روشن نشد وایر شمع یک را در اورده و نزدیک بدنه قرار می دهیم ببینیم جرقه می زند یعنی برق در شمع است یا نه و اگر روشن نشد می توانیم تایم ان را با چراغ دلکو بررسی کنیم و بدین صورت که چراغ دلکو دارای سه رشته سیم است یک قلاب دارد که به وایر شمع یک می بندیم و دو رشته سیم که دارای که دو گیر است به رنگ قرمز و سیاه که گیره قرمز را به قطر مثبت باطری و گیره سیاه را به قطر منفی باتری می بنیم .و هنگامی که استارت می زنیم و چراغ دلکو را روبروی دنده سر پولی میل لنگ می گیریم هنگامی که چراغ دلکو روشن می شود یعنی شمع شماره یک در ان محفظه جرقه می زند .

در این صورت آن روشنایی باید روبروی یکی مانده به آخرین دنده سمت چپ فرورفتگی دوم سر پولی دوم قرار گیرد در این صورت تایم ان را تنظیم کرده و اگر چنین نبود باید همزمان دلکو را بچرخانیم تا بدین صورت شود و روشنایی روبروی دومین دنده سمت چپ پولی میل لنگ قرار گیرد تا موتور روشن شده و خوب کار کند .

اهم متر : دو سیم دارد با دو گیره یکی با گیره قرمز و دیگری سیاه که قرمز را به مثبت و سیاه را به منفی جسمی که می خواهیم مقاومت آن را بسنجیم می بندیم . یک دکمه دارد که دکمه ان را روی هر کدام از داده های رنگی (آبی سیاه و سبز )قرار دهیم روی صفحه عقربه روی درجات همان رنگ که قرار گیرد ان عدد را می خوانیم برای اندازه گیری ان خواسته مقاومت مدار اولیه کویل 10 اهم است فیلر پلاتین چهار دهم میلیمتر است .

 


 نوشته شده توسط Sorrow در چهارشنبه 96/3/17 و ساعت 8:2 عصر | نظرات دیگران()
درباره خودم
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 136
بازدید دیروز: 646
مجموع بازدیدها: 154131
آرشیو
جستجو در صفحه

خبر نامه